Эрчүүд өдөрт хоёр аяга цай уух нь түрүү булчирхайн хорт хавдар тусах эрсдэлийг гурав дахин бууруулдаг гэж Нидерландын Маастрихтийн их сургуулийн эрдэмтэд үзжээ.
Өдөр бүр цай уудаг эрчүүд долоо хоногт ганцхан удаа цайлдаг эрчүүдээс түрүү булчирхайн хорт хавдар тусах магадлал 37 хувиар бага байжээ.
Энэхүү дүгнэлтийг түрүү булчирхайн хорт хавдар туссан 892 эрэгтэй, мөн тооны эрүүл эрэгтэйн хоол хүнсний зуршлыг судалсны үр дүнд гаргасан аж. Судлаачдын үзсэнээр цайнд агуулагдах полифенол хэмээх бодис нь түрүү булчирхайн хорт хавдраас сэргийлэх ашигтай чанартай байж болзошгүй гэнэ.
Дашрамд дурдахад кофе, ногоон цайг тогтмол хэрэглэх нь цус харвалтыг 14-20 хувиар бууруулдаг болохыг Японы эрдэмтэд тогтоож байсан юм.
Танд энэ мэдээлэл таалагдсан уу? Like дараад сонирхолтой мэдээллүүдийг цаг тухайд нь
хүлээн авна уу.
Таны мэдлэгт : Трансфер фактор гэж юу вэ?
Трансфер факторыг 1949 онд АНУ-ын эрдэмтэн Шервүд Лоүренс хүний цуснаас олж
нээмэгц дархлааг дэмжиж, сайжруулдаг гайхамшигтай чадвар нь анагаах ухааны шинэ
содон ололт болж энэ уургийг цэврээр нь ялгаж аваад эрүүл мэндийн салбарт
хэрэглэе хэмээн дэлхий дахинаараа анагаахын төдийгүй шинжлэх ухааны ихэнх
хүрээлэнгүүд ажиллаж эхэлсэн юм. Энэ чиглэлийн судалгаа, технологийн хөгжил
тасралтгүй үргэлжилсээр 40 жилийн дараа 1988 онд үнээний сүүний уургаас цэврээр
нь ялгаж авах технологи боловсруулсан нь энэ бүтээгдэхүүнийг ихээр үйлдвэрлэх,
хүн амд хүртээмжтэйгээр хэрэглэх боломж нээгдсэн байна. Трансфер Факторыг 60
гаруй жилийн турш судалж, судалгааны ажилд 40 сая ам.доллар зарцуулж, эрдэм
шинжилгээний 6500 ажил хийгдэж, олон улсын эрдэм шинжилгээний хурал 12 удаа
зохион байгуулагдсан байна.
Цааш нь унших